Hoe u uw privacy beheert op Facebook Messenger

Xiaobai-software  2022-07-12 18: 44  lees 40 weergaven

De Messenger-app van Facebook is een soepel berichten- en belplatform met een aantrekkelijke interface.Gebruikers kunnen hun contacten op Instagram en Messenger op één plek synchroniseren, waardoor er een virtuele ruimte ontstaat voor alle berichtenactiviteiten.

Omdat willekeurige mensen contact met je kunnen opnemen op Messenger, wil je een veilige ruimte creëren om anderen met vertrouwen en privacy berichten te sturen.Gebruikers kunnen verschillende wijzigingen aanbrengen in de app om voorzichtiger te zijn met spam.

Hier bespreken we deMessengerBasismethoden voor het handhaven van privacy.

 

Beheer privacy op Messenger

Van tijd tot tijd werkt Messenger zijn privacybeleid bij en voegt het verschillende functies toe om een ​​veiligere en gemakkelijkere ervaring te bevorderen.Hier zijn de beste tips voor het beheren van je privacy op Messenger.

Pas je berichtinstellingen aan

Instellingen voor het verzenden van berichten helpen je meer controle te krijgen over je Messenger-account door toe te staan ​​wie berichten rechtstreeks naar je inbox kan sturen.Anderen krijgen geen melding wanneer u de verzendinstellingen wijzigt en kunnen zonder het te weten doorgaan met sms'en.

om je te veranderenMessengerInstellingen verzenden voor:

1. Open de Messenger-app en tik op je profielfoto linksboven in het scherm.

2. In dit menu zijn er verschillende instellingen die u kunnen helpen om de Messenger-app aan uw gemak aan te passen.Selecteer Privacy in het menu.

3. In Privacy is de eerste optie die u ziet Berichten.Klik erop om de gewenste wijzigingen aan te brengen.

4. Wijzig uw instellingen dienovereenkomstig.Als u bijvoorbeeld een goede vriend naar een andere map wilt verplaatsen, tikt u op de persoon met uw telefoonnummer en wijzigt u de optie van Chat in Berichtverzoeken of Geen verzoeken ontvangen.

Deze wijzigingen worden automatisch aangebracht op uw telefoon en toegepast vanaf het volgende bericht dat u ontvangt.

Evenzo kunnen gebruikers met verbonden accounts hun Instagram-verzendinstellingen ook beheren vanuit hun Messenger-account.

Beperk één Facebook Messenger-account

De beperkingsfunctie is een toegevoegde bonus voor degenen die Facebook Messenger gebruiken, omdat je elk contact afzonderlijk kunt beperken.Dit is een geweldige manier om een ​​bepaalde persoon te vermijden zonder ze van je account te blokkeren.Er is ook geen limiet aan het aantal contacten dat u kunt beperken.

Iemand beperken op Messenger:

1. Open de chat van de persoon die je wilt beperken.

2. Tik bovenaan op hun gebruikersnaam.

3. Scroll in het menu naar beneden totdat je "Beperkingen" ziet en tik erop.

4. Selecteer Gebruikers beperken.

De andere persoon zal niet weten dat je hem hebt beperkt, maar hij zal de chat verplaatsen van je hoofdmap inbox naar de map met berichtverzoeken.U kunt de map Berichtverzoeken bezoeken om iemand te deblokkeren en toegang te krijgen tot zijn chatgeschiedenis.

U wordt niet op de hoogte gesteld van berichten of oproepen van die persoon.Maar als je extreme maatregelen wilt nemen, blokkeer ze dan gewoon op je Messenger-account.

Schakel de beveiligingswaarschuwing van Messenger in

Chats op Messenger zijn end-to-end versleuteld.Deze beveiligingslaag zorgt ervoor dat uw gesprekken alleen tussen u en dat specifieke contact zijn.Door een beveiligingstip toe te voegen, wordt E2EE bijgewerkt met wijzigingen in chatinhoud wanneer iemand Messenger op een nieuw apparaat installeert, de telefoon reset of de app opnieuw installeert.

Beveiligingswaarschuwingen inschakelen op Messenger:

 

 

 

 

1. Klik op je profielfoto in de linkerbovenhoek.

2. Navigeer naar Privacy.

3. Selecteer Beveiligingswaarschuwingen.

4. Schakel het tabblad Sleutelwijziging van de contactpersoon in om beveiligingswaarschuwingen in te schakelen.

Het is de moeite waard om te onthouden dat het wijzigen van de sleutel van een contact niet altijd gevaarlijk is, daarom moet u contact opnemen met die persoon voordat u verdere stappen onderneemt.

Beperk het publiek van uw Messenger-verhalen

Messenger Stories heeft een Instagram-achtige interface en vergelijkbare functies.We raden ten zeerste af om uw verhaal met het publiek te delen, tenzij u zich op uw gemak voelt of de Messenger-app gebruikt om iets te promoten.

Om uw Messenger Story-publiek te beperken:

 

 

1. Navigeer naar Verhalen vanuit je profielfoto in het chatgedeelte.

2. Kies een instelling tussen Openbaar, Vrienden en Aangepast.

Door Aangepast te kiezen, kun je de contacten kiezen waaraan je het verhaal wilt laten zien.Als u het voor slechts een paar gebruikers wilt verbergen, klikt u op Verhaal verbergen en selecteert u de gewenste contacten.

Verberg uw Facebook Messenger actieve status

Niet iedereen hoeft te weten of je actief bent op Messenger, omdat ze je misschien proberen lastig te vallen.Overweeg om je activiteitsstatus te verbergen om problemen te voorkomen.

1. Tik in het hoofdmenu van Messenger op de optie Actieve status.

2. Schakel tussen een of twee tabbladen, afhankelijk van hoe u wilt dat mensen uw status zien.

Als u de actieve status uitschakelt, betekent dit niet dat u niet wordt weergegeven wanneer u Messenger gebruikt.Je contacten zien misschien de laatste keer dat je de Messenger-app hebt geopend, of het woord 'nu actief', maar niet die groene stip of je naam in de lijst.

Je Messenger-zoekgeschiedenis verwijderen

Het is altijd een goed idee om uw zoekgeschiedenis te wissen.Het verhindert dat een derde persoon met toegang tot uw account uw accountactiviteit kent. Met Messenger kunnen gebruikers de zoekgeschiedenis in een paar eenvoudige stappen verwijderen:

 

 

1. Tik op de zoekbalk boven aan het scherm.

2. Er wordt een nieuwe pagina geopend met al uw recente zoekopdrachten.

3. Klik op "Bewerken" om de geschiedenis te wijzigen.

4. Tik op het kruis om de zoekopdracht uit de lijst te verwijderen of tik op Alles wissen om alle zoekopdrachten te verwijderen.

Uw Messenger-berichten en -gesprekken verwijderen

Een van de gemakkelijkste manieren om uw Messenger-privacy te beheren, is door uw gesprekken te verwijderen.moet dit kunnen:

 

 

1. Tik lang op het gesprek dat je wilt verwijderen.Er wordt een nieuw menu geopend.

2. Selecteer Verwijderen en uw gesprek met die persoon wordt permanent verwijderd.

Je kunt ook individuele berichten in een chat verwijderen door een gesprek te openen en lang op het bericht te drukken.

 

 

Elke keer dat u een bericht selecteert, als het uw bericht is, drukt u op Annuleren of Verwijderen, als het door een andere gebruiker is verzonden, drukt u op Verwijderen.Onthoud dat de rest van de dialoog nog steeds beschikbaar is.

Geniet van Facebook Messenger zonder de privacy in gevaar te brengen

Messenger is een geweldig platform om te communiceren met mensen die je kent.Het is mogelijk om uw privacy te verbeteren door een paar extra stappen te nemen.

Je kunt de privacy van Messenger beheren door de instellingen voor het verzenden en beveiligingswaarschuwingen, je activiteitsstatus en het verwijderen van gesprekken te wijzigen.Verder houdt het wissen van uw browsegegevens u veilig, zelfs als iemand uw account binnendringt.

Pas deze wijzigingen nu toe voor een veilige en beveiligde berichtervaring die het risico op privacyschendingen minimaliseert.

Adres van dit artikel:https://www.kkgcn.com/5989.html
Copyright melding:Het artikel vertegenwoordigt alleen het standpunt van de auteur, het copyright behoort toe aan de oorspronkelijke auteur, welkom om dit artikel te delen, bewaar de bron voor herdruk!

发表 评论


uitdrukking